Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 30 Okt. 2014 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Pečený zubáč na vínovej omáčke


Ingrediencie
  • (600 g) zubáč
  • (60 g) cibuľa
  • (100 g) maslo
  • zelená petržlenová vňať
  • (150 g) šampiňóny
  • (1,25 dl) biele víno
  • (2 lyžice) paradajkový pretlak
  • (2 ks) klinček
  • (1 ks) bobkový list
  • (3 ks) čierne korenie
  • soľ
  • (1 ks) citrón
  • (2 lyžice) postrúhaný parmezán
Popis prípravy jedla
Príprava

- pripravíme si mäso, očistíme , umyjeme, nakrájame na kúsky a posolíme
– nadrobno posekáme cibuľku
– jemne nasekáme petržlenovú vňať
– postrúhame si parmezán

Výroba

Na panvicu si poukladáme nasolené kúsky mäsa, prilejeme biele víno, vodu, citrónovú šťavu, čierne korenie a cibuľu.
Všetko spolu necháme niekoľko minút variť.
Zubáča si vyberieme a vložíme ho do ohňovzdornej nádoby.
V hrnci si opečieme cibuľu, petržlenovú vňať a šampiňóny na masle, vylejeme vývar z rýb, paradajkový pretlak a nasypeme strúhanku.
Zmes varíme, pokým nezhustne.

Dokončenie

Ak je zmes dostatočne hustá, vylejeme ju na zubáča, posypeme parmezánom a pečieme v rúre.
Po upečení servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 4 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa