Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 7 Aug. 2020 · Dvojica #2
Mäso

Pečená jahňacina so zázvorom


Ingrediencie
  • (30 ml) zázvor
  • (15 ml) citrónová kôra
  • (3 strúčiky) cesnak
  • (5 ml) sušený tymián
  • (60 ml) múka
  • soľ
  • korenie
  • (80 ml) citrónová šťava
  • (2 kg) jahňacie mäso
  • (180 ml) biele víno al. voda
  • (15 ml) škrob
  • (30 ml) studená voda
Popis prípravy jedla
Príprava

- pripravíme si rúru a nastavíme si teplotu na 230°C
– jemne si posekáme zázvor a cesnak

Výroba

Vezmeme si misku, dôkladne si v nej premiešame orvých sedem prísad a necháme odstáť.
Z jahňacieho mäsa si odrežeme vonkajší tuk a rozrežeme mäso po dĺžke asi do hĺbky 1 cm.
Povrch jahňacieho mäsa potrieme zázvorovou zmesou, prikryjeme a vložíme na 3 hodiny odstáť do chladničky.
Po odstáti preložíme mäso a poukladáme ho na pekáč. prilejeme bielo víno a pečieme asi 80 minút.
Počas pečenia neustále podlievame šťavou.
Po upečení jahňacinu vyberieme a nakrájame na plátky .
Šťavu z mäsa si vylejeme do pancvice, vylejeme vodu a víno a necháme zovrieť.
Vezmeme si misku, nalejeme si tam studenú vodu a premiešame spolu so škrobom. Zmes vylejeme do mäsovej šťavy a varíme, pokým nezhustne.
Po zhustnutí vylejeme na mäso omáčku a podávame .
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 25 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa