Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Polievky

Pekingská kyslá pálivá polievka ( Čína )


Ingrediencie
  • (100 g) bračové mäso
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (1 lyžička) Solamyl
  • (1 l) slepačí vývar
  • (1 ks) mrkva
  • (10 g) čínske huby čierne
  • (100 g) hlávková kapusta
  • (2 lyžičky) sójová omáčka
  • (2 lyžice) ocot
  • (5 lyžičiek) voda
  • Glutasol
  • (2 ks) vajcia
  • (1/4 lyžičky) pálivá mletá červená paprika
Popis prípravy jedla
Príprava

Do misky si vložíme na rezance nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme Solamylom a necháme odstáť.

Výroba

Slepačí vývar necháme zovrieť, pridáme pripravené mäso, očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu, na plátky pokrájané huby, na rezance pokrájanú kapustu a necháme asi 10 minút povariť.
Ak je zelenina mäkká, pridáme sójovú omáčku, mleté čierne korenie, ocot, vodu a Glutasol.

Dokončenie

Na záver pridáme rozšľahané vajcia, mletú červenú papriku a necháme 4 minút povariť.
Podľa chuti môžeme pridať soľ al. korenie.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 20 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa