Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Perkelt z húb - VEGA JEDLO


Perkelt z húb - VEGA JEDLO
Ingrediencie
  • 600g šampiňónov (môžu byť aj iné hríby)
  • 1 cibuľa
  • 1 PL domáceho ajvaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 0,5 dl oleja alebo kokosového oleja
  • 1 ČL tymiánu
  • čerstvá grécka bazalka
  • trocha vody
Popis prípravy jedla
Výroba

Príprava:
Huby dôkladne umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na kokosovom oleji. Pridáme domáci ajvar a nakrájané huby. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián, podlejeme trochou vody a dusíme. Keď sú huby udusené, pridáme čerstvú grécku bazalku.

Tento pokrm je vhodný aj pre vegetariánov.

Dobrú chuť Vám prajem!

S úctou: Margita Víghová
bezchoroby.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 50 min.

Príprava surovín: 15 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 13

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Čerstvé šampiňónyHuby dôkladne očistíme...umyjeme...nakrájame na väčšie kúsky.Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na kokosovom oleji.Pridáme domáci ajvar...Pridáme domáci ajvar..čerstvo mleté korenie...kvalitnú červenú mletú papriku...ktorú rýchlo podlejeme s trocha vody aby sa nespálila....a pridáme nakrájané huby.podlejeme ešte trochou vody a premiešame.Hubovému perkeltu som urobila domáce celozrnné žemle.Osolíme, okoreníme, pridáme tymián, podlejeme trochou vody a dusíme.Osolíme, okoreníme, pridáme tymián, podlejeme trochou vody a dusíme.Keď sú huby udusené, pridáme čerstvú grécku bazalku.Tento pokrm je vhodný aj pre vegetariánov.Dobrú chuť vám praje: Margita Víghová bezchoroby.sk
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 12 Apr. 2011

Ďalšie recepty užívateľa