Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 15 Sep. 2019 · Dvojica #1
Ryby a plody mora

Pikantný  šalát z mladej zeleniny, divej ryže, s krevetami a avokádovou omáčkou


Pikantný  šalát z mladej zeleniny, divej ryže, s krevetami a  avokádovou omáčkou
Ingrediencie
  • Mrkva mladá 50g?
  • Paprika pcr 20g?
  • Cuketa 50g
  • ?Čili omáčka 10g?
  • Naturálna ryža 10g?
  • Olivový olej 20g?
  • Červená cibuľa 20g?
  • Soľ 10g?
  • Krevety 50g?
  • Víno biele 10ml?
  • Maslo 50g?
  • Cesnak 10g?
  • Petržlenová vňať 2g?
  • Avokádo
  • ?Šťava z grepu červeného
Popis prípravy jedla
Výroba

Ryžu si opláchneme pod studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Keď je ryža skoro uvarená (al dente), tak ju scedíme a odložíme do misky. Očistíme mrkvu, papriku a cibuľu, poumývame zeleninu aj cuketu a nakrájame na rezančeky. Olivový olej si dáme na panvičku, zohrejeme, pridáme nakrájanú zeleninu aj s cibuľou, osolíme a restujeme cca 5 minút. Pridáme čili omáčku, uvarenú ryžu a dochutíme soľou. Necháme vychladnúť. Medzi tým si očistíme avokádo a roztlačíme ho v mažiari alebo veľkou lyžicou v miske. Pridáme soľ, olivový olej, šťavu z grepu a všetko spolu premiešame. Ak necítime grep pridáme ešte grepovú šťavu, na chuti záleží. Krevety si umyjeme (ak máme čerstvé krevety odstránime črievko). Maslo si dáme na panvičku, dávame pozor aby nám nezhorelo. Keď bude rozohriate pridáme krevety, osolíme a restujeme kým nezružovejú. Ďalej pridáme biele víno, cesnak, petržlenovú vňať a podusíme.
Všetko podávame vychladnuté. Najskôr naaranžujeme šalát, na to poukladáme krevety. Omáčku môžeme naservírovať zvlášť na tanieri, prípadne v omáčniku, alebo ňou môžeme krevety jednoducho preliať.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 27 Jún 2012

Ďalšie recepty užívateľa