Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Cestoviny

PIZZA LUCIA SO SALÁMOU SIBÍR A SYROM FONTINA


PIZZA LUCIA SO SALÁMOU SIBÍR A SYROM FONTINA
Ingrediencie
  • Na cesto:
  • 800g polohrubej múky
  • 200g múky semolina
  • 7g sušeného droždia
  • 650ml vlažnej vody
  • trstinový cukor
  • soľ
  • čerstvé oregano
  • Na paradajkovú drť:
  • 400g nasekaných konzervovaných paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL bieleho vínneho octu
  • soľ
  • korenie
  • cukor
  • olej
  • Na povrch:
  • 12 plátkov Salámy Sibír od Mecomu
  • 150g syra Fontina - tvrdý syr
  • 10 lístkov čerstvej bazalky
  • citrónová šťava
Popis prípravy jedla
Výroba

Cesto:
Vlažnú vodu nalejeme do veľkej misy a použijeme vidličku na miešanie sušeného droždia, pridáme cukor a soľ. Pridáme múku, sypeme ju po troške, kým nevytvoríme cesto. Ak chceme použiť hladké pružné cesto, tak pridáme ešte viac múky. Cesto si položíme na pracovnú dosku, ktorú si pomúčime a cesto vypracujeme rukami. Ak sme spokojní s konzistenciou, cesto vložíme do misky a necháme na teplom mieste vykysnúť.

Na paradajkovú drť:
Paradajky rozmixujeme so strúčikom cesnaku, pridáme vínny ocot, trošku oleja, soľ, korenie, cukor. Nakysnuté cesto vypracujeme v tvare kruhu, premiestnime na plech a potrieme pripravenou paradajkovou drťou. Následne naň poukladáme plátky syra Fontina, plátky salámy Sibír, pár lístkov bazalky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Predhrejeme si teplovzdušnú rúru a pečieme pri 200 stupňoch Celzia.
Pečieme 20 minút, podávame bledšiu.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 30 min.

Príprava surovín: 10 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 25 Apr. 2015

Ďalšie recepty užívateľa