Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Nedeľa, 21 Okt. 2018 · Dvojica #4
Mäso

Plnená krkovička


Plnená krkovička
Ingrediencie
  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 150 g údenej slaniny
  • Na marinádu:
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica medu
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
Popis prípravy jedla
Príprava

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na plátky.

Výroba

Mäso umyjeme a narežeme na 1 cm pláty. Len narežeme, neprerežeme celé. Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a dobre potrieme narezané mäso zo všetkých strán. Do narezanej krkovičky vkladáme plátky cibule, cesnaku a slaniny. Namarinovane mäso zabalíme do alobalu a necháme v chladnicke 24 hodín. Po odležaní zabalené pečieme cca 2 hodiny na 200°c. 20 minút pred koncom pečenia alobal narežeme a mäso do chrumkava dopečieme.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 2 hod. 30 min.

Príprava surovín: 20 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na plátky.Mäso umyjeme a narežeme na 1 cm pláty. Len narežeme, neprerežeme celé.Všetky ingrediencie na marinádu zmiešameMäso potrieme marinádou.Do narezanej krkovičky vkladáme plátky cibuleVložíme plátky cesnaku a slaninyZabalíme do alobalu20 minút pred koncom pečenia alobal narežeme a mäso do chrumkava dopečieme.Môžeme podávať
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 26 Sep. 2012

Ďalšie recepty užívateľa