Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 18 Júl 2019 · Dvojica #1
Mäso

Plnená morka


Ingrediencie
  • (1 ks) moriak
  • (60 g) masť
  • (3 ks) žemľa
  • (2 ks) vajce
  • (30 g) maslo
  • zelená petržlenová vňať
  • čierne korenie
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Vezmeme si nádobu a vložíme do nej žemle, kt. sme si nechali rozmočiť vo vode, vajcia, jemne posekanú a na masle opraženú petržlenovú vňať, podľa chuti soľ a korenie.

Výroba

Všetko spolu dôkladne premiešame a plníme očisteného a umyého moriaka.
Otvor zaistíme, potrieme ho maslom, osolíme, do pekáča nalejeme vodu a vložíme do rúry, kt. sme si vopred vyhriali.
V priebehu pečenia ho často polievame vlastnou šťavou.

Dokončenie

Jedlo servírujeme spolu s opekanými zemiakmi al. červenou kapustou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 16 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa