Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Plnená pečená morka


Ingrediencie
  • (4.5- 5.4 kg) morka
  • Plnka
  • (4 ks) slanina
  • (1 ks) cibuľa
  • (5 ks) zelerová stonka
  • (675 ml) bravčové mäso
  • soľ
  • čierne korenie
  • (375 ml) zemiaky
  • (30 ml) olej
Popis prípravy jedla
Príprava

- plátky slaniny si nakrájame na kocky
– jemne si pokrájame cibuľku
– pomelieme si bravčové mäso
– uvaríme si zemiaky a vytvoríme zemiakovú kašu( bez mlieka)
– pripravíme si rúru a predhrejeme si ju na 160 °C

Výroba

Vyberieme si pekáč a položíme morku bokom.
Do hrnca si vylejeme olej, pridáme slaninku, jemne opražíme, po opražení pridáme cibuľu a zeler, chvíľu pražíme.
Po niekoľkých minútach vložíme pomleté bravčové mäso, podľa chuti osolíme a okoreníme. Pečieme asi 30 minút.
Po opečení pridáme zemiakovú kašu, touto zmesou naplníme morku a zatvoríme ju kuchynskými štipcom.
Na dno pekača položíme alobal, vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút.
Po upečení plnku z morky vyberieme a podávame osobitne.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 20 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa