Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Sobota, 16 Nov. 2019 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Plnená šťuka


Ingrediencie
  • (2000 g) mäso zo šťuky
  • (3 plátky) slanina
  • masť
  • (1-2 lyžice) smotana
  • múka
  • PLNKA:
  • (250 g) šampiňóny
  • (3 lyžičky) jemne posekaná cibuľa
  • (2 lyžice) maslo
  • (1/2 šálky) žemľová strúhanka
  • zelerová vňať
  • (1/2 ks) malý zeler
  • (2 lyžice) jemne nasekaný zelený petržlen
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Pripravíme si rybu, očistíme si ju, odstránime hlavu a chvost a vykostíme.
Do panvice alebo inej nádoby si vhodíme hrudku masti, necháme ju rozpáliť, pridáme nasekanú cibuľu, na plátky pokrájané huby, jemne posekaný petržlen a necháme upražiť.

Výroba

Ak sú huby uvarené, pridáme strúhanku a petržlen, podľa chuti osolíme, okoreníme, dobre pomiešame a touto zmesou naplníme pripravenú a vykostenú rybu.
vymastíme si pekáč, vložíme do neho rybu, osolíme ju, okoreníme a vložíme do vyhriatej rúry upiecť.
Počas pečenia rybu polievame rozpusteným margarínom.

Dokončenie

Na záver si do šťavy z pečienky pridáme smotanu, múku a servírujeme spolu so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa