Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Mäso

Plnená teľacia hruď


Ingrediencie
  • (750 g) teľacia hruď
  • (2 ks) vajcia
  • (100 g) biely chlieb
  • mlieko
  • (50 g) postrúhané mandle
  • (2 lyžice) maslo
  • (1 lyžica) jemne posekaná petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • muškát
  • citrónová šťava
  • masť
  • (1 lyžica) vínovica
  • (1 ks) citrón
  • šalátové listy
  • žemľová strúhanka
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si pripravíme mäso, umyjeme si teľaciu hruď, z každej strany ju osolíme a vyberieme rebrá.

Výroba

Do misky si vložíme väčšiu časť masla, pridáme cukor, vymiešame a postupne vložíme v mlieku namočený biely chlieb, jemne postrúhané mandle, jemne posekaný zelený petržlen, podľa chuti soľ, korenie, muškát a na záver niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Všetko spolu prmiešame a naplníme pripravený vak.
Vložíme na rozpustené maslo a necháme piecť do zlatista.
Ak je mäso hotové, pokrájame ho na plátky.

Dokončenie

Plátky mäsa si poukladáme na servírovací tanier, naokolo pridáme rozkrojené citróny a šalátové listy. Takto pripravenú omáčku podávame samostatne.
Ako prílohu môžeme servírovať uvarené zemiaky al. udusenú zeleninku.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa