Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Iné bezmäsité jedlá

Plnené baklažány


Ingrediencie
  • (4 ks) baklažány
  • (100 g) šampiňóny
  • strúhanka
  • (1 strúčik) cesnak
  • bylinková zmes
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Baklažány prerežeme na polovicu a v každej urobíme niekoľko zárezov.
Baklažány následne nasolíme a necháme odstáť.

Výroba

Do panvice si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť a prudko opečieme odstáte baklažány.
Ak sú opražené, vyberieme z nich dužinu, kt. si uschováme na ďalšie využitie.
V miske si vymiešame zmes z pretlačeného cesnaku, bylinkovej zmesy, šampiňónov na masle udusených a z jemne nasekanej dužiny.

Dokončenie

Na záver plníme šupky baklažánu touto zmesou, na povrch sypeme strúhanku a pokvapkáme maslom a vložíme do rúry na zapečenie.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 24 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa