Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 20 Júl 2019 · Dvojica #3
Mäso

Plnené jahňacie rezne


Ingrediencie
  • (500 g) vykostené jahňacie mäso
  • soľ
  • karí
  • mleté čierne korenie
  • (20 g) hladká múka
  • (40 g) olej
  • horúca voda
  • Plnka:
  • (20 g) údená slanina
  • (30 g) cibuľa
  • (40 g) hrášok z konzervy al. mrazený
  • (2 ks) vajcia
Popis prípravy jedla
Príprava

Ak máme mäso v celku, pokrájame si ho na 8 hrubších plátkov.
Rezne si naklepeme, osolíme a okoreníme.

Výroba

Na dva rezne si nalejeme plnku, ostatnými ju prikryjeme, okraje mäsa si pripneme a poprášime múkou.

Plnka:
Na oleji si opražíme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme pokrájanú cibuľu, hrášok, rozšľahané vajcia so soľou a počas varenia neustále miešame.
Ak vajcia stuhnú, odstavíme plnku a necháme vychladiť.

Dokončenie

Do panvice si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, opečieme na ňom z oboch strán rezne, nalejeme trocha vody a necháme dusiť.
Hotové rezne podávame spolu so zemiakmi al. ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa