Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
Mäso

Plnené morčacie prsia


Ingrediencie
  • (750 ml) celozrnný chlieb
  • (500 ml) kurací vývar
  • (250 ml) morčacie drobky
  • (125 ml) biely jogurt
  • (1 ks) nasekaná cibuľa
  • (45 ml) mandle
  • (15 ml) petržlen
  • šalvia
  • tymián
  • paprika
  • mletý cesnak
  • soľ
  • čierne korenie
  • (1 ks) morka
Popis prípravy jedla
Príprava

- celozrnný chlieb si pokrájame na kocky
– pomelieme si kurčacie drobky
– jemne si pokrájame petržlen, cibuľu a mandle
– pripravíme si rúru a rozohrejeme ju na 205°C

Výroba

Vezmeme si malú misku, nalejeme tam 125 ml vývaru a namočíme kocky chleba.
Chlieb necháme v miske 5 minút, potom vyberieme, scedíme, a chlieb dáme do väčšej misky, pridáme morčacie dobky, jugurt, cibuľa, mandle, petržlen, koreniny a dôkladne premiešame.
Morku si rozrežeme na polovicu( pozdĺž pŕs) , naplníme zmesou, zašijeme, podlejeme vývarom a necháme piecť asi 30 minút.
Po pol hodine znížíme teplotu na 175 °C a pečieme asi hodinu. Neustále polievame morku vyvarenou šťavou.
Servírujeme.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 20 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa