Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Plnené papriky


Ingrediencie
  • (4 ks) zelená paprika
  • (120 g) bravčové mäso
  • (80 g) hovädzie mäso
  • (200 g) ryža
  • (60 g) masť
  • (1 ks) cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (1 ks) vajce
  • (200 g) paradajky
  • voda
  • (10 g) cukor
  • (60 g) koreňová zelenina
  • (40 g) hladká múka
  • (2 lyžice) paradajkový pretlak
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si umyjeme a očistíme zelenú papriku, umyjeme si mäso, pokrájame si ho na menšie kúsky, pomelieme ho a pridáme ryžu.

Výroba

Ryžu sme si udusili na masti a cibuli, pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajcia a pomleté mäso.
Všetko spolu dôkladne premiešame a plníme papriky.
Do druhého hrnca si nalejeme vodu, rozvaríme v nej paradajky a následne pretrieme.
Do nasledujúceho hrnca si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, pridáme očistenú koreňovú zeleninu a necháme opražiť.
Pridáme trochu vody, múky a podusíme.
Ak je zelenina mäkká, precedíme ju a prelisujeme ku paradajkám.
Šťavu si prichutíme cukrom, trochou soli a pridáme naplnené papriky, kt. varíme do mäkka.

Dokončenie

Uvarenú omáčku servírujeme spolu s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 7 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa