Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Plnené šampiňóny


Ingrediencie
  • (12 ks) šmpiňóny
  • (400 g) špenát
  • (2 lyžice) olivový olej
  • (1 ks) cibuľa
  • (1 strúčik) cesnak
  • soľ
  • muškátový orech
  • (1 lyžica) olivový olej
  • (20 g) strúhanka
  • (1 ks) bylinkový syr
  • (30 g) maslo
  • (150 g) jogurt
  • (3 lyžice) šľahačka
  • citrónová šťava
  • (2 lyžice) jemne nasekaná petržlenová vňať
Popis prípravy jedla
Príprava

Vezmeme si huby, očistíme ich, umyjeme, utrieme a vyberieme hlúbik.
Umyjeme si špenátové listy a necháme ich vysušiť, na panvici si necháme rozpáliť olivový olej.

Výroba

Na oleji si opražíme jemne nasekanú cibuľu, cesnak a špenátové listy, necháme celú zmes podusiť.
Ak zmes stratí väčšinu objemu, pridáme soľ, korenie, muškátový orch, kt. si postrúhame.
Pokrájame si špenátové listy.
V druhej nádobe si tiež rozpálime olivový olej, pridáme posekané hlúbiky, špenát a šapmiňóny zmiešame, dáme strúhanku, dózu bylinkového syra, do kt. primiešame jogurt, šľahačku a citrónovú šťavu.
Klobúčiky šampiňónov plníme pripravenou zmesou.

Dokončenie

Naplnené huby pokvapkáme maslom a vložíme asi na 15 minút do vopred vyhriatej rúry( 180 °C).
Upečené šampiňóny vyberieme a servírujeme posypané petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 3 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa