Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Nedeľa, 23 Sep. 2018 · Dvojica #5
Mäso

Plnený krk z kačice


Ingrediencie
  • (1 ks) koža z kačacieho krku
  • (30 g) masť
  • (30 g) cibuľa
  • (1 ks) kačacia pečeň
  • (1 ks) žemľa
  • mlieko
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • nové korenie
  • muškátový oriešok
  • majorán
  • (1 ks) vajce
  • masť
Popis prípravy jedla
Príprava

Umyjeme si kožu, kt. sme si stiahli z krku kačice divej a jeden koniec zašijeme.

Výroba

Do hrnca si vložíme hrudku masti, necháme ju roztopiť, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, primiešame pečeň pokrájanú na kocky a celú zmes necháme podusiť.
Po udusení ju odstavíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesy primiešame v mlieku namočenú žemľu, soľ, korenie čierne aj nové, muškátový oriešok, kt. sme si postrúhali, majorán a na záver vajce.
Všetko dôkladne premiešame .

Dokončenie

kačací krk plníme touto zmesou, zaistíme si aj druhý koniec a vložíme do vyhriatej rúry .
Ak je krk upečený, pokrájame ho na plátky našikmo a servírujeme s ľubovoľnou prílohou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa