Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Pľúcka na smotane


Ingrediencie
  • (800 g) bravčové pľúcka
  • (40 g) masť
  • (40 g) hladká múka
  • cibuľa
  • (1/4 l)kyslá smotana
  • (80 g) koreňová zelenina
  • (1 ks) bobkový list
  • čierne korenie
  • voda
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Vezmeme si pľúcka a dôkladne ich umyjeme v studenej vode.
Necháme ich variť vo vode.

Výroba

K pľúckam pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a cibuľu.
Z masti a múky si urobíme zápražku, pridáme ostrúhanú cibuľu, trochu soli a popražíme.
Všetko zalejeme vodou.
Neskôr pridáme smotanu, v kt. sme rozmiešali múku a necháme variť.

Dokončenie

Ku koncu pridáme korenie, zeleninu, kt. sme si pretreli, pľúcka, kt. sme si pokrájali a dovaríme.
Jedlo servírujeme s knedľou al. makarónmi.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 20 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa