Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Pohánka s bryndzou


Ingrediencie
  • (400 g) lúpaná pohánka
  • (7,5 dl) voda
  • (250 g) bryndza
  • (5 strúčikov) cesnak
  • soľ
  • (2 lyžice) slnečnicový olej
  • petržlenová vňať
  • paradajka
Popis prípravy jedla
Príprava

Do hrnca si nalejeme vodu, prisypeme soľ a necháme zovrieť.
Do vriacej vody pridáme olúpanú pohánku, chvíľku povaríme a odstavíme.

Výroba

Hotovú pohánku scedíme a necháme v teple odstáť asi pol hodinu.
Na panvicu si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, pridáme pohánku a zahrejeme.
Po zahriatí pridáme bryndzu, pomiešame a odstavíme.

Dokončenie

Ku koncu primiešame pretlačený cesnak a jemne nasekanú petržlenovú vňať.
Servírujeme spolu s kolieskami paradajky.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

21321

Veľmi dobré

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa