Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Portugalské špenátové závitky


Ingrediencie
  • (1 kg) špenát
  • (1 ks) cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • muškátový orech
  • citrónová šťava
  • (1 šálka) múka
  • (1 ks) vajce
  • mlieko
  • (2-3 ks) paradajka
  • (3-4 ks) ančovičky
  • (1 šálka) paradajková omáčka
  • (1 lyžica) postrúhaný syr
Popis prípravy jedla
Príprava

Do misky si nasypeme múku, pridáme vajce, prilejeme trocu mlieka a vymiešame na pevné cesto, kt. si necháme asi 1 hodinu postáť.

Výroba

Do druhého hrnca si vložíme umyté a osušené špenátové listy a necháme ich uvariť.
Ak je špenát uvarený, pokrájame ho na hrubé plátky a zmiešame spolu s cibuľou, kt. sme si očistili a postrúhali, dochutíme korením, soľou, muškátovým orechom a pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a oleja, pomiešame a necháme odstáť.
Ančovičky si vykostíme a pokrájame na pásiky.
Do panvice si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, pridáme odstáte cesto(časť cesta), na neho položíme 1/2 paradajok, kt. sme si pokrájali, rozkrojené pásiky ančovičiek, zakryjeme ďalšou vrstvou cesta a omeletu opražíme do zlata.
Rovnakým spôsobom si pripravíme i druhú omeletu a naplníme ich špenátom.

Dokončenie

Naplnené omelety zrolujeme, poukladáme do formy, pokvapkáme paradajkovou šťavou, na vrch nasypeme syr a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 27 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa