Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Predvianočná ryba


Predvianočná ryba
Ingrediencie
  • 3 filety z tresky, pór, olivový olej, bylinková soľ, 1 vajce, citrón, čierne korenie, lístkové cesto, sezamové a tekvicové semiačka
Popis prípravy jedla
Príprava

pór si nakrájame na tenké koliečka, rybu a lístkové cesto rozmrazíme, filety pokvapkáme citrónom, osolíme bylinkovou soľou a pridáme čierne korenie, z tvrdého papiera si vystrihneme šablónu rybky, vajíčko roztrepeme na potieranie

Výroba

pór s rybími filetami opražíme na olivovom oleji na panvici, keď filety zmäknú s vareškou ich roztlačíme na malé časti a zmiešame s pórom. Touto zmesou budeme plniť lístkové cesto, z ktorého si pomocou šablóny urobíme rybičky (veľkosť podľa gusta – môžte spraviť veľké a podávať ako hlavné jedlo, alebo menšie ako prílohu k šalátu napr.). Zmes dáme na jednu rybku a prikryjeme druhou, okraje prstom dobre pritlačíme. Potrieme roztrepaným vajíčkom, poukladáme tekvicové a sezamové semiačka, môžme ešte jemne posypať bylinkovou soľou a pečieme na 180 stupňoch cca 20 minút.

Dokončenie

Zo zbytkov cesta môžme povykrajovať menšie kolieska, kocky, obdĺžniky, posypať bylinkovou soľou a upiecť. Super príloha k vínu, alebo pivu.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 30 min.

Príprava surovín: 10 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: iva

Pridané: 28 Nov. 2011

Ďalšie recepty užívateľa