Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Nedeľa, 25 Jún 2017 · Dvojica #5
Bezmäsité jedlá

Pšenový nákyp s jablkami


Pšenový nákyp s jablkami
Ingrediencie
  • 500 g pšeno
  • 600 ml polotučné mlieko
  • 300 ml vody
  • 3 PL hnedý cukor
  • štipka soli
  • Plnka
  • 1000 g jablká
  • 2 PL hnedý cukor
  • Škorica
  • 3 žĺtka
  • 70 g vlašské orechy
  • Sneh z troch bielkov
  • Maslo na vytretie zapekacej misy
Popis prípravy jedla
Príprava

Pšeno vysypeme do hrnca a dvakrát ho premyjeme vriacou vodou.Do hrnca vlejeme mlieko, vodu a spolu s cukrom a soľou varíme pšeno na miernom ohni do mäkka.

Výroba

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Keď je pšeno uvarené necháme ho trocha vychladnúť. Vychladnuté pšeno zmiešame s troma žĺtkami.Misu na zapekanie vymažeme maslom.Na spodok dáme polovicu pšena na ktorú navrstvíme jablká, ktoré posypeme cukrom,škoricou a orechmi. Jablká zakryjeme druhou polovicou pšena.Vrchnú vrstvu pšena potrieme snehom z vaječných bielkov a takto pripravený nákyp vložíme piecť do rúry na cca 35 minút pri teplote 200 stupňov.

Dokončenie

Môžeme podávať s čerstvým ovocím, alebo kompótom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 30 Okt. 2015

Ďalšie recepty užívateľa