Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Puchero


Ingrediencie
  • (500 g) hovädzie mäso
  • (250 g) anglická slanina
  • (125 g) odmočený hrach al. biela fazuľa
  • (100 g) cesnaková saláma
  • (250 g) mrkva
  • (1 ks) cibuľa
  • (1 vetvička) majorán
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (1 ks) bobkový list
  • (3 zrnká) biele korenie
  • (5-6 zrniek) čierne korenie
  • Na knedlíčky:
  • (40 g) slanina
  • (50 g) šunka
  • (2 ks) vajcia
  • mäsový vývar
  • (1 lyžica) posekaný zelený petržlen
  • žemľová strúhanka
  • olej
Popis prípravy jedla
Príprava

Deň pred prpravou jedla si hrach vložíme do vody a necháme postáť.
Na druhý deň si do hrnca vložíme odstáty hrach spolu s hovädzím mäsom a anglickou slaninou a necháme variť do polovice.

Výroba

V polovice varenia začneme postupne pridávať salám, kt. sme si pokrájali na kocky, pokrájanú mrkvu, cibuľu a necháme dovariť.
Do druhej nádoby al. misky si pridáme nadrobno pokrájanú šunku, slaninku, cesnak, petržlen a pomiešame spolu s rozšľahanými vajciami, nalejeme trochu polievky, prisypeme žemľovú strúhanku a vyformujeme knedlíčky.

Dokončenie

Hotové vyformované knedlíčky opečieme na oleji a krátko pred podávaním ich vložíme do polievky.
Prajeme dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 26 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa