Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Mäso

Rizoto - podľa Margity Víghovej


Rizoto - podľa Margity Víghovej
Ingrediencie
  • 1 šálka (2dl) ryže
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 100g sterilizovaného alebo mrazeného hrášku
  • 1 malá cibuľa
  • 2 veľké mrkvy
  • 0,5dl oleja alebo (kokosový olej od bezchoroby.sk)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušený ligurček
Popis prípravy jedla
Výroba

Postup prípravy:
Toto jedlo robievam zvyčajne vtedy, keď varím mäsovú polievku z kuracích alebo z morčacích drobkov. Polievku uvarím klasickým spôsobom.

Na kokosovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú ryžu, osolíme a podlejeme kuracím vývarom. Varíme pod podkrývkou – približne 20 minút. Keď je ryža hotová pridáme hrášok, uvarené a na kocky pokrájané mrkvy z polievky a taktiež na kocky pokrájané kuracie alebo morčacie drobky ale môžeme pridať aj varené mäso.

Všetko dobre premiešame, dochutíme mletým čiernym korením a ligurčekom.


Dobrú chuť Vám prajem!

S úctou: Margita Víghová
bezchoroby.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 30 min.

Príprava surovín: 15 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 14

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Na kokosovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu..Použijeme hrnček ryžeRyžu umyjeme..pridáme k cibuli..opražíme..osolíme...scedíme čerstvú mäsovú polievku alebo vývar...prilejeme k ryžidvakrát toľko koľko sme použili ryže.Varíme pod podkrývkou – približne 20 minút.Kým sa ryža varí pokrájame  všetky ingrediencie:mrkvumäso a drobkyPridáme : mrkvu, mäso...čerstvý alebo sterilizovaný hrášok..zľahka premiešame...okoreníme ...osolíme...
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 17 Mar. 2011

Ďalšie recepty užívateľa