Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 6 Dec. 2019 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Ryba v mandľovej strúhanke


Ingrediencie
  • (4 plátky) bielomäsá ryba
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (1-2 ks) vajcia
  • slnečnicový olej
  • (100 g) mandle
  • (100 g) parmezán, zomletý
  • Príloha:
  • (600 g) kapusta
  • (80 g) kyslá smotana
  • (1 strúčik) cesnak
  • soľ
  • čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

na začiatok si zoberieme plátky ryby, opláchneme ich pod vodou a dôkladne osušíme.

Výroba

Aj je ryba správne osušená, posypeme ju osoľu, korením, namočíme do rozšľahaných vajec a obalíme v strúhanke, kt. sme si pripravili z pomletých mandlí a parmezánu.
Do panvice si nalejeme viac oleja, necháme rozpáliť a postupne smažíme rybu.
Príloha:
kapustu si pokrájame na tenké rezance a na krátko ju sparímev horúcej vode.
Ak bude sparená, vodu scedíme a pridáme smotanu, pretlačený cesnak a podľa chuti soľ a korenie..

Dokončenie

Na servírovací tanier si naložíme pripravenú kapustu, kúsok ryby s mandľovou strúhankou a servírujeme.
Prajeme dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 6 Jún 2010

Ďalšie recepty užívateľa