Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Šaláty

Šalát Ceasar v placke


Šalát  Ceasar v placke
Ingrediencie
  • 2 ks chlebová placka
  • 2 čajová lyžička dijonská horčica
  • 1 ks kuracie prsia
  • 2 ks žĺtko
  • 1 ks citrónová šťava
  • 1 lyžica olej
  • 150 ml olej (olivový)
  • 1 štipka soľ
  • 1 štipka mleté čierne korenie
  • 1 čajová lyžička worčestrová omáčka
  • 1 čajová lyžička parmezán
  • 1 ks rímsky šalát
Popis prípravy jedla
Výroba

Žĺtka, citrónovú šťavu, dijonskú horčicu, parmezán, worčestrovú omáčku a olej vyšľaháme na jemnú majonézu.
Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, posolíme, pokoreníme a orestujeme na panvici do ružova. Výpek môžeme na zriedenie majonézy.
Chlebovú placku ohrejeme na suchej panvici z oboch strán.
Šalát umyjeme, osušíme a potrháme na menšie kúsky, uložíme na placku, pridáme opečené kuracie kúsky, polejeme majonézou a posypeme parmezánom. Placku preložíme a môžeme podávať.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Žĺtka, citrónovú šťavu, dijonskú horčicu, parmezán, worčestrovú omáčku a olej vyšľahámeVznikne nám jemná majonézaKuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, posolíme, pokoreníme a orestujeme na panvici do ružovaOrestovanéChlebovú placku ohrejeme z oboch stránPlacku naplníme, preložíme a môžeme podávať
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 16 Aug. 2012

Ďalšie recepty užívateľa