Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Štvrtok, 14 Dec. 2017 · Dvojica #7
Bezmäsité jedlá

Šalát z pečeného zeleru


Šalát z pečeného zeleru
Ingrediencie
  • 1 zeler
  • 30 g čierne olivy
  • 1 červená cibuľa
  • 1 mladá cibuľka
  • 50 g kukurica
  • 50 g šampiňóny
  • chilli papričky
  • 1 PL olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 PL hustý biely jogurt
Popis prípravy jedla
Príprava

Zeler ošúpeme,nakrájame na malé hranolky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Takto pripravený zeler vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 1 hodinu.
Na panvici si rozohrejeme olej a orestujeme na ňom šampiňóny.

Výroba

Keď je zeler upečený vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť. Vložíme ho do misy a postupne pridáme kukuricu, vychladnuté šampiňóny, na drobno nakrájanú cibuľu aj cibuľku a olivy. Nakoniec pridáme chilli papričku podľa chuti ,osolíme okoreníme a dobre premiešame.

Dokončenie

Šalát naservírujeme do misky a podávame s dipom s jogurtu.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 20 min.

Príprava surovín: 20 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 20 Nov. 2015

Ďalšie recepty užívateľa