- 1 zeler
- 30 g čierne olivy
- 1 červená cibuľa
- 1 mladá cibuľka
- 50 g kukurica
- 50 g šampiňóny
- chilli papričky
- 1 PL olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 2 PL hustý biely jogurt
Zeler ošúpeme,nakrájame na malé hranolky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Takto pripravený zeler vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 1 hodinu.
Na panvici si rozohrejeme olej a orestujeme na ňom šampiňóny.
Keď je zeler upečený vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť. Vložíme ho do misy a postupne pridáme kukuricu, vychladnuté šampiňóny, na drobno nakrájanú cibuľu aj cibuľku a olivy. Nakoniec pridáme chilli papričku podľa chuti ,osolíme okoreníme a dobre premiešame.
Dokončenie
Šalát naservírujeme do misky a podávame s dipom s jogurtu.
-
Nebol pridaný žiadny komentár.