Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Bezmäsité jedlá

SARSO ALOO-ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S BAKLAŽÁNOVÝM PYRÉ A PREPLIČÍMI VAJÍČKAMI


SARSO ALOO-ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S BAKLAŽÁNOVÝM  PYRÉ A PREPLIČÍMI VAJÍČKAMI
Ingrediencie
  • 100 g zemiakov
  • 20 g celozrnnej horčice (kremžská)
  • 10 g šalotky
  • 10 g cesnakového pyré (do oleja primiešame prelisovaný cesnak)
  • 10 g zázvoru, kari korenia
  • tandoori korenia, indického korenia
  • 2 ks prepeličie vajíčka
  • 50 g baklažánu
  • koriander, papadam (indické krekry)
Popis prípravy jedla
Výroba

Zemiaky nakrájame na väčšie kocky, sparíme a necháme postáť. Baklažán prekrojíme napoly a opalíme na priamom ohni. Osolíme ho, okorenime, zabalíme do alobalu a vložíme do trúby na cca 20 minút, aby zmäkol. Takto upečený baklažán vytiahneme, vydlabeme dužinu a nasekáme ju na jemno. Na panvici orestujeme nasekanú šalotku, cesnakové pyré, nasekaný zázvor. Pridáme baklažán, indické korenie a opražíme. Necháme vychladnúť a vložíme do dezertného vrecka. Pred podávaním si na hrnci orestujeme šalotku, cesnakové pyré, zázvor a horčicové semienka. Vložíme zemiaky, pridáme indické korenie a poriadne opražíme. Servírujeme s dvoma prepeličnými vajíčkami a ako ozdobu môžeme použiť listy koriandru a vypražaný papadam.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 29 Feb. 2012

Ďalšie recepty užívateľa