Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 17 Nov. 2019 · Dvojica #3
Mäso

Sedliacky batoh v alobale


Sedliacky batoh v alobale
Ingrediencie
  • 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
  • 8 stredne veľkých zemiakov
  • 4 plátky oravskej alebo anglickej slaniny
  • 2 veľké cibule
  • 1 paprika
  • 2 paradajky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • strúhaný syr
  • olej
Popis prípravy jedla
Príprava

Bravčovú krkovičku osolíme, okoreníme a narežeme po bokoch, aby sa nám nekrútilo. Očistené zemiaky nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na kolieska.

Výroba

Každú porciu zabalíme zvlášť do alobalu, ktorý jemne potrieme kokosovým olejom. Na spodok dáme zemiaky, na ktoré uložíme mäso, slaninu, papriku, paradajky a nakoniec cibuľu. Alobal uzatvoríme a batohy dáme na pekáč. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 60 minút. Potom batohy vyberieme z rúry, otvoríme ich a každú porciu posypeme strúhaným syrom. Pečieme ešte 10 minút.

Dokončenie

Jedlo môžeme servírovať aj v alobale.

Prajem Vám dobrú chuť!

Margita Víghová
Bezchoroby.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 10 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 3

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Surové ingredienciebatohy pripravené na pečenieposypeme strúhaným syromna 10 minút vložíme do rúryhotové jedlomôžeme servírovať v alobalesedliacky batohsedliacky batohmôžeme vyložiť aj na taniersedliacky batoh
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 20 Aug. 2012

Ďalšie recepty užívateľa