Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Seekh Kebab


Seekh Kebab
Ingrediencie
  • Jahnacie stehno 800gr
  • Zázvor 40gr
  • Soľ 10gr
  • Vajcia 1ks
  • Kasmiri mirch 10gr
  • Garam masala 7gr
  • Kardamón 5gr
  • Muškátový kvet 2,5gr
  • Maslo 40gr
  • Mala červená cibuľa 1ks príloha
  • Naan ( pita ) chlieb 4ks príloha
  • Koriandrový list
  • ------------------------------------------------------------
  • DAL MAKHNI:
  • Červená fazuľa 100gr
  • Čierna šošovica 400gr
  • Rajčinový pretlak 100gr
  • Zázvor 30gr
  • Cesnak 30gr
  • Mleté Kashmiri mirch 40gr
  • Olej 75ml
  • Maslo, kyslá smotana, soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Jahnacie stehno umyjeme a očistíme ak je treba, vykostíme a nakrájame na kocky a pomelieme. Do pomletého mäsa pridáme ingrediencie okrem masla, dobre premiešame a necháme postáť v chladničke asi 1 hodinu.

Výroba

Zatiaľ si pripravíme Dal makhni: fazuľu a šošovicu deň dopredu namočenú vo vode dáme do čerstvej vody a osolíme. Varíme do mäkka. Cesnak a zázvor si rozmixujeme, ktorý potom dáme do rozohriateho oleja v hrnci, troška opražíme a pridáme pretlak a čili. Privedieme do varu a hneď pridáme fazulovo-šošovicovú zmes a necháme spolu variť ešte asi 30 minút. Po dovarení sa to dosolí podľa potreby a popučí celá zmes. Podávame zjemnené maslom a kyslou smotanou.
Potom vytiahneme mäsovú zmes z chladničky a pripravíme si šúľance o dĺžke 15 cm a priemere 1,5 cm. Takto pripravené kebaby potrieme maslom a pečieme na panvici asi 10-15 minút zo všetkých strán.

Dokončenie

Hotové jedlo ozdobíme koriandrovým listom a podávame s Dal makhni, Naan chlebom a na prúžky pokrájanú červenú cibuľu.

Dobrú chuť

Zdroj: bakchus-vinaren.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 19 Mar. 2011

Ďalšie recepty užívateľa