Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 17 Okt. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Segedinský guláš


Ingrediencie
  • (1 kg) bravčové mäso
  • (4 ks) cibuľa
  • (4 strúčiky) cesnak
  • (1 lyžica) sladká mletá paprika
  • (1 lyžička) pálivá paprika
  • (1 lyžička) vegeta
  • soľ
  • (1 lyžica) olej
  • (2 ks) paprika
  • (1 pohár) kyslá kapusta
  • Zásmažka:
  • (2- 3 lyžice) hladká múka
  • voda
Popis prípravy jedla
Príprava

Umyjeme a osušíme si mäso. Do hrnca si nalejeme niekoľko kvapiek oleja, necháme ho zohriať, pridáme nakrájané mäso a opečieme z oboch strán.

Výroba

Po opečení mäsa pridáme do nádoby cibuľu, kt. sme si nadrobno pokrájali, roztlačený cesnak, podľa chuti pridáme soľ, vegetu, sladkú a pálivú papriku, zamiešame a nalejeme asi 2,5 dl vývaru.
Zmes dôkladne premiešame a necháme asi 20 minút variť.

Dokončenie

Po 20 minútach pridáme kapustu a na rezance nakrájanú papriku. Všetko spolu zamiešame, nalejeme trocha vody a podusíme.
Ak je mäso mäkké, pridáme zásmažku a povaríme asi 5 minút.
Hotové jedlo môžeme servírovať.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 15 min.

Príprava surovín: 15 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 24 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa