Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Piatok, 22 Nov. 2019 · Dvojica #5
Divina

Sekaná z dančieho mäsa


Ingrediencie
  • (400 g) mäso
  • (100 g) údená slanina
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • nové korenie
  • (60 g) cibuľa
  • (2 strúčiky) cesnak
  • majorán
  • mlieko
  • (2 ks) vajcia
  • masť
  • (1 ks) vajce
  • (30 g) údená slanina
Popis prípravy jedla
Príprava

Dobre si umyjeme mäso, vložíme ho do mlynčeka spolu so slaninou a najemno zomelieme.

Výroba

Do zomletej zmesy pomaly pridávame mleté čierne korenie, nové korenie, cibuľu, kt. sme si očistli a postrúhali, pretlačený cesnak, majorán, v mlieku namočenú žemľu, vajcia a všetko spolu zmiešame.
Vyberieme si dosku, posypeme ju múkou a položíme na ňu vyformovanú zmes, vytvoríme z nej šúlok, položíme ho na pekáč, okolo neho poukladáme plátky slaniny, prilejeme vodu a necháme upiecť.

Dokončenie

Počas pečenia potrieme rozšľahaným vajcom a neustále polievame vlastnou šťavou.
Ak je mäso hotové, necháme ho vychladnúť, neskôr pokrájame na porcie a servírujeme spolu so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa