Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Sobota, 26 Sep. 2020 · Dvojica #2
Iné bezmäsité jedlá

Sójový zeleninový nákyp


Ingrediencie
  • (30 g) sušené al. čerstvé huby
  • (100 g) šampiňóny
  • (1 ks) karfiol
  • (200 g) surové zemiaky
  • (2 ks) cibuľa
  • soľ
  • (3 lyžice) sójový olej
  • (100 g) hladká sójová múčka
  • (1/2 hlava) kel
  • (1 hlavička) cesnak
  • (1 dl) sójové mlieko
  • (1 ks) vajce
  • (30 g) strúhanka
  • (1 ks) kyslá uhorka
  • paradajka
  • petržlenová vňať
Popis prípravy jedla
Príprava

Nádobu si vymastíme olejom a ukladáme do nej vrstvy pokrájanej zeleniny.

Výroba

Na vrsty zeleniny ukladáme huby, kt. sme si očistili, uvarili a na tenké plátky nakrájali.
Na huby vrstvu surových zemiakov pokrájaných na plátky.
Každú vrstvu dôkladne posolíme.
Ak sme použili všetky suroviny, polejeme olejom a na vrch natrieme rozšľahané vajíčko so sójovým mliekom.
Plech vložíme do rúry, kt. sme si vopred vyhriali a pečieme asi 1/2 hodinu.

Dokončenie

Ak je zmes upečené, prizdobíme ju petržlenovou vňaťou, kt. sme si jemne nasekali a paradaku a uhorku pokrájanú na kolieska.
Hotové jedlo servírujeme so zemiakmi al. s ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa