Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
- Izraelské recepty

Šolet


Ingrediencie
  • (300 g) biela suchá fazuľa
  • (300 g) krúpy
  • voda
  • soľ
  • (1 lyžica) masť
  • cesnak
  • majorán
  • (80 g) cibuľa
  • (100 g) masť
  • mleté čierne korenie
  • (2 ks) paradajky
Popis prípravy jedla
Príprava

Jeden den dopredu si namočíme fazuľu do vody.
Namočenú fazuľu potom uvaríme v osolenej vode do mäkka.

Výroba

Umyjeme si krúpy a opražíme ich na masti, prilejeme vodu, soľ varíme, pokým nezmäknú.
Po uvarení ich zmiešame spolu s fazuľou, kt. sme si nechali odpariť, rozlačený cesnak so soľou, majorán, opraženú cibuľu, mleté čierne korenie, na menšie kúsky pokrájané paradajky a necháme celú zmes zohriať.

Dokončenie

Zohriatu zmes preložíme na vymastený pekáč a polejeme trochou masti.
Na vrch nasypeme jemne nasekanú petržlenovú vňať a necháme zapiecť.
Hotové jedlo servírujeme spolu a chlebom al. zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 7 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa