Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Bezmäsité jedlá

Šošovica so špenátom


Ingrediencie
  • (200 g) šošovica
  • kajenské korenie
  • soľ
  • kurkuma
  • karí korenie
  • (1 lyžica) sladká paprika
  • (2 lyžice) olivový olej
  • (1 strúčik) cesnak
  • (2 ks) cibuľa
  • (100 g) špenát
  • (300 g) paradajky
  • (380 g) tekvica
  • (300 ml) vývar
Popis prípravy jedla
Príprava

1. ošúpeme si cibuľu, cesnak a najemno nasekáme
2. očistíme si tekvicu a pokrájame ju na menšie kocky
3. paradajky a špenát umyjeme pod tečúcou vodou a necháme vysušiť

Výroba

4. v panvici na rozpálenom oleji si opečieme cibuľu a cesnak
5. na opečenú cibuľu pridáme šošovicu, kurkumu, , karí korenie, nalejeme vývar a premiešame
6. necháme variť 15 minút, pridáme tekvicu a paradajky a varíme ďalej
7. na záver pridáme špenát, dochutíme celú zmes soľou a kajenským korením a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Jún 2010

Ďalšie recepty užívateľa