Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Divina

Srnčí chrbát na smotane


Ingrediencie
  • (1000 g) srnčí chrbát
  • polievková zelenina
  • (1 ks) cibuľa
  • (8 ks) borievky
  • (150 g) maslo
  • (60 g) slanina
  • tymian
  • (2 ks) bobkový list
  • (1 šálka) smotana
  • (1 ks) citrón
  • (2 lyžice) múka
  • (1 pohár) víno
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si vezmeme srnčí chrbát, dôkladne si ho očistíme, poumývame a prešpikujeme nakrájanými plátkami slaniny.

Výroba

Do hrnca si pridáme hrudku masla, necháme roztopiť, pridáme pokrájanú polievkovú zeleninu a očistenú a jemne nasekanú cibuľku a necháme popražiť.
Ďalej si zoberieme pekáč, do neho vložíme srnčí chrbát, zakryjeme mastným papierom a vložíme do vyhriatej rúry upiecť.
Mäso pečieme asi 2 hodiny a neustále ho polievame šťavou z pečienky.
Krátko pred dopečením pečienku vyberieme, pridáme víno a múku a necháme chviľku povariť.

Dokončenie

Neskôr dochutíme čiernym korením, tymianom a pridáme aj niekoľko koliesok citrónu.
Ak je omáčka hotová, prelejeme ju cez sitko, do preliatej zmesy pridáme mäsový vývar, kyslú smotanu, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a ešte korenie.
Hotové jedlo servírujeme spolu s brusnicovým kompótom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 29 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa