Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Divina

Srnčie medajlóniky na jablkách


Ingrediencie
  • (1 kg) srnčia panenka
  • olej
  • MArináda:
  • (2 ks) jablká, ošúpané a na plátky pokrájané
  • (400 ml) červené víno
  • (2 lyžice) med
  • (1 lyžička) škorica
  • kompót višní
  • čučoriedky
  • soľ
  • čierne korenie
  • (400 g) zemiaky
  • maslo
  • šťava z 2 pomarančov
  • postrúhaná kôra z 1 pomaranča
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si pripravíme mäso, dôkladne ho umyjeme, odblaníme a pokrájame na tenšie plátky.Takto pokrájané plátky si vložíme min. na 12 hodín do marinády, kt. sme si pripravili z višňového kompótu, škorice, medu, vína a jablk.

Výroba

Po dvanástich hodín ležania v marináde ich vyberieme a opečieme na vopred rozpálenom oleji.
PO opražení do tohto oleja nalejeme marinádu a necháme variť, pokým nezačne šťava hustnúť.
Ako prílohu si uvaríme v slanej vode zemiaky a do uvarených zemiakov pridáme pomarančovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru.

Dokončenie

Na servírovací tanier si položíme medajlóniky, pridáme zemiakové pyré a polejeme pripravenou marinádou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 6 Jún 2010

Ďalšie recepty užívateľa