Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Šťuka na chrenovej omáčke


Ingrediencie
  • (600 g) očistená šťuka
  • voda
  • (100 g) koreňová zelenina
  • citrónová šťava
  • soľ
  • (50 g) chren
  • (1 lyžica) hladká múka
  • (0, 25 l) kyslá smotana
  • (20 g) maslo
  • vývar z ryby
Popis prípravy jedla
Príprava

Na porcie si pokrájame očistenú rybu, kt. sme zbavili vnútorností a umyli.

Výroba

DO hrnca si nalejeme vodu, necháme ju zovrieť, pridáme očistenú zeleninu, osolíme a necháme variť.
Postupne pridávame citrónovú šťavu, neskôr rybu a varíme ju, pokým nezmäkne.
Do druhej nádoby si vložíme očistený a postrúhaný chren spolu s múkou a kyslou smotanou.
Zmes dobre premiešame, pridáme maslo, vývar z rýb a necháme zovrieť.
Po zovretí odstavíme.

Dokončenie

Hotovú rybu si naservírujeme na tanier, polejeme chrenovou omáčkou a ako oblohu podávame zemiakovú kašu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa