Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Šťuka na smotane


Ingrediencie
  • (600 g) očistená šťuka
  • soľ
  • hladká múka
  • (40 g) maslo
  • (20 g) cibuľa
  • celé čierne korenie
  • (2 ks) klinčeky
  • (1 ks) bobkový list
  • citrónová kôra
  • sardelová pasta
  • (0,2 l) kyslá smotana
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si pripravenú rybu( očistenú, vypitvanú, umytú a vysušenú) pokrájame na menšie porcie, nasolíme ich a obalíme v múke.

Výroba

Do ohňovzdornej nádoby si vložíme hrudku masla, necháme ju rozpustiť, pridáme nadrobno posekanú cibuľku, celé čierne korenie, klinčeky, bobkový list, postrúhanú citrónovú kôru, sardelovú pastu a zmiešame.
Na túto zmes poukladáme porcie ryby, podlejeme horúcou vodou a necháme vo vyhriatej rúre zapiecť.

Dokončenie

Ak je ryba hotová, vyberieme ju, do šťavy pridáme kyslú smotanu, privedieme k varu a odstavíme.
Upečenú rybu si naservírujeme na tanier, polejeme ju omáčkou a podávame spolu s knedľou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa