Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Šťuka so slaninou


Ingrediencie
  • (1 ks) šťuka
  • (40 g) údená slanina
  • pažítka
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • hladká múka
  • (30 g) maslo
  • (30 g) údená slanina
  • (20 g) postrúhaný parmezán
  • (0,2 l) kyslá smotana
  • (20 g) hladká múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Pripravenú šťuku( očistenú, vypitvanú, umytú) si vysušíme bavlnenou látkou.
Do misky si pridávame nasekanú pažítku, mleté čierne korenie, všetko zmiešame a obaľujeme na rezance nakrájanú slaninu.

Výroba

Následne touto slaninou prešpikujeme rybu, osolíme ju a obalíme v múke.
Do pekáča si vložíme hrudku masla, necháme ho rozpustiť a pridáme najemno pokrájanú slaninu.
Na dno pekáča si dáme špajdle, na ne poukladáme porcie ryby a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
Počas pečenia ju neustále polievame rozpusteným maslom.

Dokončenie

Hotovú rybu pokrájame na porcie a naservírujeme na tanier.
Okolo nej naukladáme nové zemiaky, polejeme maslom a posypeme postrúhaným syrom.
Do zvyšku šťavy pridáme smotanu rozmiešanú s múkou a privedieme k varu.
Po zovretí ju precedíme a podávame k jedlu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa