Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Śťuka v pikantnej omáčke


Ingrediencie
  • (600 g) očistená ryba
  • soľ
  • (60 g) maslo
  • (20 g) cibuľa
  • (30 g) hladká múka
  • (1 strúčik) cesnak
  • (1 lyžica) kečup
  • (0,1 l) červené víno
  • (1 lyžička) koňak
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • citrónová šťava
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si rybu, očistíme si ju, vyberieme vnútornosti, umyjeme a vysušíme.
Vysušenú rybu si pokrájame na porcie , nasolíme ju a opečieme na rozpálenom masle.

Výroba

Ak je ryba opečená, vyberieme ju z masti a do masti pridáme najemno posekanú cibuľku, postupne primiešame múku, postrúhaný cesnak, kečup, víno, koňak, celé čierne korenie, nové korenie, 0,1 l vody a necháme povariť.
Na záver omáčku precedíme, dosolíme, rpidáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a odstavíme.

Dokončenie

Opečenú rybu si naservírujeme na misu, oblejeme ju pikantnou omáčkou a podávame s dusenou ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa