Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 18 Júl 2019 · Dvojica #1
Mäso

Sviečkovica so smotanou


Ingrediencie
  • (400 g) hovädzia sviečkovica
  • (400 g) údená slanina
  • (40 g) masť
  • (40 g) cibuľa
  • (100 g) koreňová zelenina
  • (1 ks) bobkový list
  • celé čierne korenie
  • soľ
  • (0,2 l) kyslá smotana
  • (20 g) hladká múka
  • (1 lyžička) horčica
  • (0,1 l) brusnicový kompót
  • cukor
  • ocot
Popis prípravy jedla
Príprava

Umyjeme si mäso, kt. sme so nechali odstáť a odstránili blany.
Umyté mäso prešpikujeme slaninou a opečieme na rozpálenej masti.

Výroba

Vyberieme opečené mäso, na masti si zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, očistenú a nakrájanú zeleninu, vložíme bobkový list, celé čierne korenie, mäso, kt. sme si opiekli, osolíme, prilejeme vodu a necháme pomaly podusiť.
Ak je mäso mäkké, vyberieme ho a pokrájame na plátky.

Dokončenie

Do šťavy prilejeme kyslú smotanu zmiešanú spolu s múkou, horčicu, necháme zmes zovrieť a precedíme ju.
Na záver do odstavenej omáčky pridáme brusnicový kompót, prisypeme cukor, trochu octu a môžeme servírovať.
Ako oblohu podávame knedľu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa