Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 18 Júl 2019 · Dvojica #1
Prílohy

Tekvicové halušky


Tekvicové halušky
Ingrediencie
  • 250g ošúpaných zemiakov
  • 250g tekvice
  • 250g polohrubej múky
  • Soľ
  • Korenie
  • 200g bryndze
  • 200g smotany
  • 1 ks červenej repy
Popis prípravy jedla
Výroba

Zemiaky s tekvicou nastrúhame na jemno na strúhadle, osolíme, pridáme múku. Cesto prepasírujeme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Povaríme 2 minúty, následne scedíme.
Rozohrejeme smotanu, pred bodom varu ju stiahneme a zmiešame s bryndzou. Takto vzniknutú omáčku nalejeme na tanier a na ňu položíme halušky. Na vrch môžeme pridať na rezance nakrájanú červenú repu.

Dokončenie

„Tekvicové halušky sú chuťou veľmi zaujímavé. V porovnaní s „klasickými“ haluškami sú mierne nasladlé a vďaka žltej farbe ide ešte aj o zvláštne spestrenie na jedálnom stole,“ odporúča vareškový kráľ Lanterny.

Dobrú chuť!

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 14 Nov. 2013

Ďalšie recepty užívateľa