Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Dezerty

Tekvicový koláč


Tekvicový koláč
Ingrediencie
  • Suroviny:
  • 150 g masla
  • 150 g detských piškót
  • 2 lyžice kakaa
  • 300g hokaido tekvice
  • Trochu práškového cukru
  • Citrónovej šťavy
  • 0,2 l smotany na šľahanie
  • 200g mascarpone
  • ? balíčka želatíny
Popis prípravy jedla
Výroba

Piškóty rozdrvíme alebo rozmixujeme, najlepšie však pomocou sekáčika na potraviny. Pridáme mäkké maslo a 2 lyžice kakaa. Poriadne premiešame, dáme do formy a poriadne utlačíme. Takto pripravený korpus pečieme 10 minút pri teplote 160°C.
Tekvicu si po dĺžke rozpolíme, očistíme od semienok a upečieme v trúbe domäkka (pre úsporu času i energie môžeme pokojne piecť súčasne s korpusom). Potom tekvicu olúpeme a rozmixujeme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Množstvo cukru si ale zvolíme každý podľa chuti. Pridanie citrónu je dôležité preto, aby koláč získal sviežejšiu príchuť.
Ušľaháme smotanu, pridáme mascarpone, pyré z tekvice a rozpustenú želatínu. Zľahka premiešame a rozotrieme na korpus. Šéfkuchár Václavík taktiež odporúča dať ku korpusu na okraje formy papier na pečenie, aby sa dezert ľahšie oddeľoval. Koláč pred podávaním necháme vychladiť v chladničke, ideálne aj jeden celý deň, pretože korpus tak príjemne zvláčnie.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 14 Nov. 2013

Ďalšie recepty užívateľa