Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Teľací paprikáš


Ingrediencie
  • (800 g) teľacie mäso
  • (800 g) maslo
  • (120 g) cibuľa
  • (40 g) mrkva
  • (40 g) zeler
  • (20 g) hrášok (bez šťavy)
  • (80 g) šampiňóny
  • (3/4 dl) sladká smotana
  • (40 g) kápia
  • (40 g) hladká múka
  • (1/2 ) citrón
  • (1/2 dl) šľahačka
  • červená paprika
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Mäso si pokrájame na kocky a dôkladne umyjeme.
Vezmeme si hrniec a necháme v ňom opražiť cibuľku.
Po opražení pridáme soľ a červenú papriku. Pridáme kocky mäsa a dusíme, pokým nie je polomäkké.

Výroba

Do polomäkkého mäsa pridáme zeler a mrkvu, ktoré sú očistené a a pokrájané na rezance, šampiňóny, hrášok a dusíme .
Jedlo dusíme, pokým zelenina nezmäkne.
Ku koncu pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku a dovaríme.

Dokončenie

Na servírovacom tanieri položíme a povrch zmesy koliesko kápie a šľahačku. Citrón podávame osobitne.
Ako príloho doporučujeme vaječné trojuholníky .
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa