Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Streda, 13 Nov. 2019 · Dvojica #6
Mäso

Teľacia pečeň po brazílsky


Ingrediencie
  • (250 g) teľacia pečeň
  • (1/2 pohár) biele víno
  • (1 ks) citrón
  • (1 ks) cibuľa
  • majorán
  • (1/2 ks) bobkový list
  • (3 lyžice) olej
  • (1 ks) banán
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Deň pred prípravou jedla si pripravíme marinádu.
Marináda pozostáva z vína, citrónovej šťavy, cibule, kt. sme si postrúhali, majoránu, bobkového listu a na záver korenia a soli.
Všetko spolu dobre premiešame.

Výroba

Do tejto marinády položíme plátky pečene a necháme nejakýčas odstáť.
Na druhý deň si do panvice nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, pridáme z marinády vybraté pečene a prudko ich opečieme.
Po opečení pridáme marinádu a necháme asi 5 minút podusiť.

Dokončenie

Krátko pred servírovaním pridáme banán, kt. sme si roztlačili, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, pomiešame a podávame spolu s bielym chlebom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa