Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 20 Júl 2019 · Dvojica #3
Mäso

Teľacie na paprike


Ingrediencie
  • (75 dkg) teľací krk
  • (2 lyžice) maslo
  • cibuľa
  • soľ
  • (1 lyžica) mletá sladká paprika
  • vývar
  • voda
  • (1 lyžica) hladká múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Vymastíme si nádobu, zahrejeme si ju asi na 5 minút, pridáme maslo a necháme ho zahriať.

Výroba

Pridáme cibuľu, jemne ju pokrájame, zapeníme, pridáme červenú papriku a asi 2 minúty podusíme.
Umyjeme si mäso, osušíme ho, pokrájame na kocky, pridáme soľ a necháme podusiť.
Podlejeme šťavou a necháme variť.

Dokončenie

Ak je mäso mäkké, zaprášime ho múkou, zriedime vývarom a necháme povariť.
Ako prílohu môžeme použiť pri servírovaní ryžu al. pečivo.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 40 min.

Príprava surovín: 10 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 28 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa