Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Nedeľa, 22 Sep. 2019 · Dvojica #4
Mäso

Teľacie rezne po Toskánsky


Ingrediencie
  • (400 g) špenát
  • (1 strúčik) cesnak
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (1 lyžička) maslo
  • (2 ks) teľacie rezne
  • horčica
  • (2 plátky) šunka
  • (2 plátky) syr
  • masť na pečenie
  • muškátový orech
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si na začiatok špenát, očistíme si ho, umyjeme ho a necháme podusiť.
Popri dusení prichutíme špenát roztlačeným cesnakom, okoreníme a osolíme.

Výroba

Zoberieme si ohňovzdornú nádobu, vymastíme si ju a rozdelíme 2 porcie špenátu.
V prostriedku si urobíme lyžicou medzierky a do každej pridáme maslo, soľ, čierne korenie a trochu muškátového orechu.
Zoberieme si rezne, nasolíme si ich, potrieme horčicou a na masti si dohneda opečieme.
Hotové opečené rezne si poukladáme na špenát, na každý rezeň položíme plátok šunky, plátok syru a celú zmes vložíme do rúry zapiecť.

Dokončenie

Ak sa začne syr roztápať, zmes vyberieme a servírujeme spolu s opekanými zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 15 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa