Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Tirolská kačka


Ingrediencie
  • (1 ks) kačica
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • horúca voda
  • (1 ks) cibuľa
  • kačacia pečeň
  • (2 ks) jablká
  • (10 g) hladká múka
  • víšňový kompót
Popis prípravy jedla
Príprava

Ak nemáme kačicu upravenú, očistíme si ju, dôkladne umyjeme, nasolíme a trochu okoreníme.

Výroba

Takto pripravenú kačicu si vložíme do pekáča, prilejeme vodu a upečieme.
Počas pečenia neustále podlievame.
Kačicu obrátime a casť výpeku zoberieme a nalejeme do hrnca.
Pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, kačaciu pečeň, vložíme do rúry a opečieme.
Ak je kačica, pečeň a cibuľa upečená, vyberieme a do výpeku vložíme jablká, kt. sme si ošúpali, pokrájali na kolieska a obalili.
Necháme ich upiecť do zlatista.
Výpek z jabĺk po upečení rozriedime s vodou a necháme uvariť.

Dokončenie

Na porcie pokrájané mäso posypeme opraženou cibuľou, pridáme hrubšie plátky pečene, kolieska jabĺk, kompót a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa