Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Streda, 13 Nov. 2019 · Dvojica #6
Šaláty

Topinamburový francúzsky šalát aj pre diabetikov


Topinamburový francúzsky šalát aj pre diabetikov
Ingrediencie
  • Náročnosť prípravy: jednoduchá
  • --------------------------------------------------------
  • 1kg topinamburov
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku
  • 2 varené vajíčka
  • 2 sterilizované uhorky
  • 1 majonéza – najlepšia domáca
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Topinambury umyjeme, očistíme a uvaríme v osolenej vode. Očistíme aj mrkvu a tiež uvaríme. Vajíčka uvaríme na tvrdo.

Výroba

Ďalej postupujeme rovnako ako pri príprave klasického francúzskeho šalátu. Do misy dáme uvarené a pokrájané topinambury, na kocky pokrájanú mrkvu, cibuľu, sterilizované uhorky, hrášok a celé zmiešame s majonézou. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Dokončenie

Výborne sa hodí k vyprážanému rezňu alebo pečenému mäsu. Topinambury nepotrebujú k zažívaniu inzulín, preto sú veľmi vhodné pri ochorení na cukrovku, ale prispejú zdraviu každému!


Dobrú chuť Vám prajem!
S úctou: Margita Víghová BIO-ABC/BIOABC.SK

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 30 min.

Príprava surovín: 15 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 8

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Umyjeme topinambury a...uvaríme ich v osolenej vode.V osolenej vode (šupku sa dá lepše odstrániť) uvaríme natvrdo (10 min) vajíčka.Očistíme mrkvy..Pokrájame ich na väčšie kúsky, keď sú hrubšie..a uvaríme ich tiež v osolenej vode.Očistíme a pokrájame cibuľu aj uvarené mrkvy a..spolu s hráškom dáme do keramickej misy.Pokrájame sterilizované uhorky ...pokrájame vajíčka.Vajíčka tiež dáme do misy.Pokrájame uvarené \"zemiaky chudobných\", topinambury (neviem kto vymyslel toto meno ale...)Dáme ich do misy a jemne premiešame.Pridáme majonézu ( táto je domáca)Keď treba, tak ešte osolímeOkoreníme s čerstvo mletým čiernym korenímA na chladnom mieste necháme dozrieť aspoň 6 hodínTopinamburový francúzsky šalát, výborný recept aj pre diabetikovTopinamburový francúzsky šalát, výborný recept aj pre diabetikov
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 27 Feb. 2011

Ďalšie recepty užívateľa